tisdag 11 september 2007

Malewa




I helgen levde hela gymnasiet vildmarksliv i Malewa. Vi fick testa på höghöjds banor och olika teambuilding aktiviteter. Vi gick även en lång vandring över kullarna i stekande sol på småstigar täckta av stora växter.
Vi bodde i tält som inte gick att vara i på dagarna pga hettan medan de på kvällarna var alldeles för kalla.
Den största prövningen för oss var nog dassen vars dörrar väggar bestod av presenningar Det gällde att hoppas att det inte skulle börja blåsa så att dörren blåste upp och sjunga så att folk hörde att det var upptaget.
Det komiska med vårt vildmarksliv var att vi hade med oss kökspersonalen som lagade och ställde fram all mat. Våra måltider bestod alltså inte av korv med bröd eller annat som man brukar äta när man kampar utan vi fick sånt som chili con carne och kött med bakad potatis, majskorvar och vitlöksbröd. Så primitivt var alltså vårt vildmarksliv.

Naturen i Malewa går varken att besriva med ord eller bild. Det var helt otroligt vackert! När vi körde in på området, som ligger i en nationalpark, åkte vi förbi Zebror, Giraffer, Vildsvin mm.

Det som förstörde helgen lite var att så många mådde väldigt dåligt. C fick till och med diagnosen Malaria efter ett besök hos en doktor i närheten. Jag tror att det som mest stärkte gemenskapen var att alla blev lika irriterade när hon först inte fick åka hem trots sin svåra sjukdom. Men efter mycket övertalning skjutsade de till slut hem henne på lördagen så hon fick komma hem till sin moster och hennes familj.

Nu mår hon i alla fall mycket bättre och var till och med i skolan igen. Men jag tror inte att någon på skolan kommer slarva med sina malaria tabletter när vi åker ut i landet.

Inga kommentarer: