torsdag 4 juni 2009

Dags att rösta, dags att rösta S

Nu är det bara ett fåtal dagar kvar till valdagen. Förtidsröstningen har skett med rekordsiffror och det är bara att hoppas att samma trend fortsätter ända fram tills vallokalerna stänger på valdagen.
På söndag natt vet vi vilken slags politik som kommer forma den europeiska unionen de närmsta åren. Det kommer knappast som en överraskning att jag hoppas på så många röda kandidater som möjligt, socialdemokratiska kandidater.
Det här valet, precis som alla andra val, handlar om att känna efter vilken slags ideologi man vill ska styra politiken. Valet handlar om mer än vilka vallöften man föredrar eller vem man anser vunnit vilken debatt. I parlamentet behandlas oerhört många beslut och inte ens en bråkdel kommer tas upp i svensk media. Det är därför jag röstar på Socialdemokraterna. Jag vill att de som representerar Sverige och tar ställning till de beslut som kommer upp, ska vara Socialdemokrater. Jag vill känna mig säker på att de sätter människan först. Att de tror på trygghet och jämlikhet.
Jag vill se ett parlament som tar ansvar för unionens invånare. Jag vill se kandidater med visioner, som ser vilka möjligheter unionen för med sig och som inte är rädda för att använda dem. Jag vill se den socialistiska partigruppen växa och fyllas med starka kandidater som Ardalan Shekarabi. En ung sosse som förstått vilken makt parlamentet har och vill använda den för en bättre värld. Han vill
- Se ett EU som tar ansvar för vilka länder unionen sluter avtal med, det ekonomiska ska inte få styra
- Förhindra banker ta ut ocker och därför förbjuda sms-lån
- Ta debatten med de främlingsfientliga partierna
Och så mycket mer, vilket du kan läsa om här

EU-parlamentet har makt, var noga med att välja kandidater som tar ansvar för den makten.
Läs mer om varför du ska rösta S hos hbtsossen

Inga kommentarer: