söndag 7 juni 2009

Socialdemokraterna - oslagbara

Valresultatet har kommit och vi kan se att moderaternas alla försök att framstå som det starkare partiet totalt misslyckats. Resultatet är likt resultatet 2004 och vi kan se att Socialdemokraterna har en stabil plats som Sveriges största parti. I riksdagsvalet 2006 lyckades de vinna tilltro som det nya arbetarpartiet men med den politik som alliansen fört under de senaste åren har visat sanningen.
Reinfeldts enda budskapet detta val har varit en ansvarsfull finanspolitik men när Sveriges kommuner behöver finansiellt stöd mer än något annat väljer modraterna skattesänkningar. När Sverige behöver investera i nya jobb då väljer moderaterna att satsa på skattesänkningar. Deras politik är inget annat än den gamla vanliga högerpolitiken. Detta har väljarna insett och Reinfeldts försök att gå om sossarna har totalt misslyckats. Socialdemokraternas trygga ställning skänker starkt hopp inför nästa val. I riksdagsvalet går det inte att köra med bara en fråga. Då måste man ha en stark politik med visioner. Visioner som leder Sverige framåt. De visionerna hittar vi hos Socialdemokraterna.
Dock måste jag ge Piratpartiet beröm. De har fört upp en viktig fråga på dagordningen, framkallat starka känslor hos människor som tidigare totalt avfärdat politik och ökat valdeltagandet. Sverigedemokraterna å sin sida har inte fört något gott med sig. Tack och lov kan vi se att svenskar ser igenom deras främlingsfientliga politik. Nu måste vi alla arbeta tillsammans för att förhindra att de får en plats i riksdagen. Vi får inte låta dem ta Sverige ifrån oss.

Ser fram emot natten den 19 september 2010. Förhoppningsvis kan vi då lyssna till hur Mona Sahlin utnämns till ny statsminister och se till att Sverigedemokraterna hamna under 4% spärren. Det klarar vi!

Inga kommentarer: