söndag 31 maj 2009

Politisk linje jämfört med nada

Ännu en debatt har nått sitt slut och resultatet är tydligt. Reinfeldt har inga politiska förslag utan deras linje är en stabil finanspolitik utan att göra någonting. Socialdemokraternas politik kostar pengar som inte finns, samtidigt finns det tydligen möjlighet att redan nu skära ner budget ännu mer genom ytterligare skattesänkningar.
Under slutet på 90-talet gjorde man om det svenska finanssystemet rejält. Penningpolitiken styrs av riksbanken som agerar helt oberonde politikerna. Deras jobb är att hålla den svenska inflationen stabil. Det är alltså inte Reinfeldts jobb. Reinfeldts jobb just nu är att hålla igång samhället, göra vad han kan för att skapa arbetstillfällen och allmänt hålla apparaten igång.
Vad gäller kollektivavtalen tycker statsministern att de är fina men vi behöver inte göra någonting för att bevara dem, det sköter sig självt. Socialdemokraterna däremot har redan idag presenterat hur de vill ändra utstationeringsdirektivet.

Ungdomsrösterna diskuterades lite kort och disskuteras vidare på expressen. Svaret Fredrik Reinfeldt är att ni inte har en politik som tilltalar ungdomar.

Inga kommentarer: