tisdag 26 maj 2009

Piratpartiet har inte ensamrätt på integritetsfrågan

Nätverket svart måndag har valt ut ett antal kandidater som de anser arbeteta för integritetsfrågan. En av kandidaterna är Socialdemokraten Ardalan Shekarabi som hela tiden varit emot både FRA och IPRED. Piratpartiet har verkligen fört upp integritetsfrågan på tapeten men ibland framstås det som att alla andra kandidater är emot. Skillnaden är bara att vissa även ser andra problem och som måste arbetas med från politiskt håll. Socialdemokraterna vill tex ändra EU:s lagstinftning för att värna om löntagarnas villkor, arbeta för jämställdhet, få ett klimatvänligt EU och så mycket mer.

Rösta smart rösta rött

5 kommentarer:

Johan sa...

Vad hjälper det att det finns Sossar som är emot Ipred och FRA när de inte får säga till om något? Vad hjälper det om ett namn långt på listan är emot när ministrar är för?

Alexandra Völker sa...

Röstar vi in de sossar som faktiskt är emot är det klart att det hjälper. Här om någonsin har vi faktiskt makt at påverka

Anonym sa...

Jag vill inte vara en enfrågeröstare men både höger och vänster har svikit demokratins grunder. Bara en sådan sak som att datalagringsdirektivet stammar från en socialdemokrat ger mig kalla kårar. Problemet är att en röst på Ardalan Shekarabi är en röst på Marita Ulvskog.
/Robert Andersson

Richard sa...

Det Johan sa!

@Alexandra:
Jag önskar att det fungerade så, men sossarna har ett enormt stort röstboskap som nullifierar personröstning på det partiet. Jag skulle inte spela bort chansen att få in nån som verkligen bryr sig om den lilla människan när det finns ett bättre alternativ.

En röst på sossarna (eller annat traditionellt parti) är tragiskt nog en röst på ett obeskrivligt mörkt kontrollsamhälle.

mvh

Anonym sa...

Har du hört talas om Tomas Bodström, han har liksom gett sossarna ganska dåligt rykte. Mycket av den skit vi får nu i form av lagar och regleringar kan spåras tillbaka till honom. Min uppmaning till sossarna, vill ni värna om integriteten, utse inte haschpundande fottbolspuckon till justitieministrar.